RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Реакція України буде жорсткою: на кордон Білорусі перекинуть поліцію та Нацгвардію

У зв'язку з кризою навколо нелегальних біженців на білорусько-польському кордоні найбільш уразливі ділянки білорусько-українського кордону будуть посилені додатковими підрозділами прикордонників, поліцейських та бійців Нацгвардії.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський за підсумками засідання Ради національної безпеки та оборони.

За словами глави МВС, в Україні не виключають можливості розвитку сценарію аналогічного на кордоні Польщі та Білорусі – реакція українських правоохоронців буде чіткою, жорсткою, коректною в рамках закону, що регулює захист державного кордону.

Монастирський додав, що прикордонники, нацгвардійці та поліцейські нестимуть службу не лише на самому кордоні, а й у прикордонних районах. Там функціонуватимуть мобільні групи з метою виявлення незаконного перетину кордону, якщо це відбуватиметься.

Наразі ситуація на кордоні з Республікою Білорусь стабільна та контрольована - прикордонна служба України не зафіксувала появи груп незаконних мігрантів, а також спроб прориву кордону.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що влада України має план недопуску потоку нелегальних біженців, які зібралися на польсько-білоруському кордоні - про це заявив голова СБУ Іван Баканов.