RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Лукашенка - під трибунал: парламенти Європи виступили із жорсткою вимогою

В Європі вимагають, щоб нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко постав перед трибуналом як один із винуватців у міграційній кризі в ЄС. Так, парламенти країн Європи зробили спільну письмову заяву, в якій виклали цю та ряд інших вимог до республіки та її глави.

Відповідні документі в своєму Telegram-каналі опублікував народний депутат від фракції "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко.

Стало відомо, що голови міжнародних комітетів парламентів Європи вимагають терміново зайнятися вирішенням проблеми з мігрантами на кордонах Білорусі та ЄС, яка вже стала критичною. І головне — вони вимагають покарати винних в цій ситуації.

Зокрема, в Євросоюзі впевнені, що зараз необхідно ввести санкцій проти авіакомпаній, які причетні до перевезення мігрантів до Білорусі. Крім того, парламенти європейських країни наполягають на трибуналі над Лукашенком.

"Заклик розпочати міжнародний судовий процес проти Лукашенка та його режиму за масові злочини проти народу Білорусі. Закликаємо розглянути питання про передачу справи Білорусі до Міжнародного суду ООН ", — сказано в заяві.

Крім того, парламентарі закликають провести незалежне розслідування ситуації та планів Лукашенка щодо дестабілізації ситуації у Європи.

Що струється авіакомпаній, то в спільній заяві парламенти країн Європи вимагають накласти санкції на всі аеропорти Білорусі, а також на всі міжнародні авіакомпанії, які причетні до міграційної кризи.

Заявление парламентов европейских странФото: https://t.me/oleksiihoncharenko

Заявление парламентов европейских странФото: https://t.me/oleksiihoncharenko

Раніше ми писали, що влада Польщі вже розглядає варіант повного закриття залізничного сполучення з Білоруссю через мігрантів.