RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Україна взяла у Британії в кредит 1,7 мільярда: на що підуть кошти

У Лондоні, 12 листопада, посол України у Великій Британії Вадим Пристайко, за дорученням Кабінету міністрів, підписав українсько-британську рамкову угоду, яка передбачає кредит на 1,7 млрд фунтів стерлінгів (майже 60 млрд грн) на розвиток українських Військово-морських сил.

Про це інформує ZN.UA.

На гроші від британської сторони Україна побудує вісім ракетних катерів, купить у Сполученого Королівства два тральщика та створить дві військово-морські бази на українській території. Кредит розрахований на 10 років.

Така угода дає можливість покрити всі потреби ВМС України, що стоять на першому місці для стримування російської агресії з боку Чорного і Азовського морів.

Велика Британія стала другою державою після США, яка "ризикнула" озброювати Україну. Раніше "Апостроф" писав, що у жовтні 2020 року президент України Володимир Зеленський у Сполученому Королівстві підписав меморандум про посилення співпраці між українською державою та Великою Британією у військовій сфері, а також у військово-технічній. Він передбачав залучення фінансування Британської експортно-кредитної агенції (UKEF) у розмірі 1,25 млрд фунтів стерлінгів (43,8 млрд грн).

Крім того, нагадаємо, що в Одесі 21 червня підписали меморандум про спільне будівництво військових кораблів та баз для українських ВМС.

Детальніше читайте у нашому матеріалі: God Save the Queen: що дасть Україні союз з Великою ­Британією