RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Росія ні при чому? Путін знову назвав війну на Донбасі "внутрішньоукраїнською кризою"

Президент РФ Володимир Путін під час засідання колегії МЗС Росії вкотре назвав Крим "російською державною територією", а конфлікт на Донбасі – нібито "внутрішньоукраїнською кризою". При цьому господар Кремля звинуватив Україну у недотриманні Мінських угод.

Про це йдеться на сайті Кремля.

" У числі найбільш гострих і чутливих, звичайно, для нас це, перш за все, внутрішньоукраїнська криза, поки вона далека від вирішення, на жаль. Україна демонстративно не виконує своїх зобов'язань щодо мінського Комплексу заходів, як і домовленостей, досягнутих у "нормандському форматі " , - Заявив Путін.

Також він звинуватив у деяких бідах, пов'язаних із цією темою, партнерів за нормандським форматом в особі Франції та ФРН. На його думку, Київ намагається "демонтувати" Мінські домовленості, а представники Франції та ФРН " потурають курсу сьогоднішнього київського керівництва " всупереч тому, щодо Мінських угод було ухвалено відповідні рішення Ради Безпеки ООН. Іншими словами, вони " набули форми норми міжнародного права ".

При цьому Путін вважає за краще не говорити ні слова про те, що підконтрольні йому бойовики на Донбасі самі регулярно порушують режим тиші. У тому числі застосовуючи заборонені тими самими Мінськими угодами типи озброєнь. Більше того: якщо раніше такі провокації були регулярними, то зараз вони почастішали на кілька порядків. За останній час ЗСУ зазнали безліч втрат. Російські найманці перебувають у піку своєї активності.

І це вже не кажучи про те, що весь світ чудово пам'ятає знамените "их там нет", яке, з 2014 року, вже стало буденністю.

Водночас, як і слід було очікувати, Путін знову цинічно назвав окупований Крим "територією РФ". При цьому він дорікнув військовим НАТО за те, що їхня військова техніка регулярно з'являється в акваторії Чорного моря неподалік Кримського півострова. У тому числі й стратегічні бомбардувальники США.

При цьому потрібно враховувати, що західні партнери загострюють ситуацію постачанням Києву летального сучасного озброєння, проведенням провокаційних військових маневрів у Чорному морі, та й не тільки в Чорному – та в інших регіонах, близьких до наших кордонів. Що стосується Чорного моря, то це взагалі виходить за певні рамки: на відстані 20 кілометрів від нашого державного кордону літають стратегічні бомбардувальники, а вони, як відомо, мають дуже серйозну зброю ", - сказав російський президент.

Тим часом днями ми вже публікували фотографії наслідків обстрілу бойовиками на Донбасі селища Мар'їнка, де немає позицій ЗСУ та є лише мирні жителі.