RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Потрібна швидка відповідь: Україна закликала США, Канаду та Британію надати військову допомогу

Міністр оборони Олексій Резніков закликає Канаду, США і Велику Британію надати військову підтримку українській державі для того, щоб дати відсіч РФ. За його словами, треба діяти вже зараз, інакше буде пізно.

Слова Резнікова зі свого публічного заклику про допомогу, який з'явився через два дні після особистої зустрічі з начальником штабу оборони Канади генералом Вейном Ейром, цитує видання The Globe and Mail.

За його словами, ці три країни готові заперечувати агресивну поведінку президента РФ Володимира Путіна, тоді як Німеччина та Франція намагаються зберегти економічні відносини з Росією, тому обережні у своїх висловлюваннях.

Як вважає глава Міноборони, країна потребує швидкої відповіді від своїх союзників, яка зможе допомогти у нестачі військової техніки: зенітних ракет, сучасних військових літаків, військово-морських кораблів та обладнання для створення електронних перешкод. Резніков додав, що військовослужбовці Канади, Британії та США будуть не менш важливими у разі розгорнення поблизу лінії фронту.

Раніше "Апостроф" поінформував, за даними Олексія Резнікова, біля українських кордонів перебуває понад 94 тисячі російських військових. Він додав, що термін приготування Росії до можливої, але необов'язковою ескалації ситуації - кінець січня 2022 року.