RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

"У президента багато інших речей": стало відомо, чому Байден переніс дзвінок Зеленському

Високопоставлений чиновник адміністрації США назвав причини тривалої паузи між переговорами Джо Байдена з лідерами Росії та України. Дводенний інтервал він пояснив щільним графіком американського президента.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Представник адміністрації Байдена розповів, що на порядку денному американського лідера було багато планів, включаючи поїздки та питання внутрішньої політики. Він нагадав, що 7 грудня, окрім відеоконференції з Путіним, відбулися розмови президента США із європейськими союзниками, яких він поінформував про бесіду з лідером РФ.

"Щодо послідовності, то у президента, зрозуміло, багато інших речей у його порядку денному, у тому числі внутрішньополітичні питання, поїздки країною і так далі. Ви знаєте, що була ціла серія дзвінків та бесід із цілим спектром партнерів", – сказав представник адміністрації.

Він додав, що держсекретар Блінкен у понеділок зв'язався з Зеленським, щоб підготувати ґрунт для телефонного дзвінка президента США. За словами чиновника, для Байдена було дуже важливо, щоб після переговорів із Путіним він особисто зв'язався з українським лідером.

Чиновник зазначив теплу атмосферу розмови Байдена та Зеленського та додав, що основною метою цього дзвінка "була можливість для Байдена прочитати Зеленському запис його телефонної розмови з Путіним".

"Єдине, що я хотів би сказати, що президент цілком ясно дав зрозуміти Зеленському у своєму сьогоднішньому дзвінку, що якщо питання України стоїть на порядку денному, то вона буде за столом переговорів", – сказав представник адміністрації США.

Нагадаємо, Джо Байден прийняв рішення перенести телефонну розмову з Володимиром Зеленським, яка мала відбутися після онлайн-зустрічі американського лідера з Володимиром Путіним 7 грудня.