RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Нестандартна пауза: що не так у переговорів Зеленського із Байденом

Багато політичних експертів оцінюють поточну зовнішню політику Києва як "катастрофічно провальну". Це стало особливо помітним після нещодавніх онлайн-переговорів президента США Джозефа Байдена з главою країни-агресора Володимиром Путіним. Після цієї розмови Байден просто не вважав за потрібне поінформувати про її підсумки президента України Володимира Зеленського. При цьому основною темою цих переговорів, безумовно, було напруження на українському держкордоні.

"Апостроф" розбирався, що не так із переговорами Зеленського та Байдена.

Обговорення України без України – це ще півбіди. Після того, як закінчилося спілкування Байдена та Путіна, стало відомо, що американський лідер переніс розмову з Володимиром Зеленським на 9 грудня: до цього часу Байден вже двічі поспілкується з лідерами Франції, Німеччини, Італії та Великобританії. Тобто, Зеленському зателефонують за два дні після розмови з Путіним – більше приниження для президента України придумати важко, йдеться у статті.

Це дуже велика пауза, це нестандартна пауза. Я взагалі такого не пам'ятаю в історії України, щоб через кілька днів офіційний Київ повідомляли про те, що офіційний Вашингтон і офіційна Москва вирішили з приводу її долі. Це неправильно, навіть якщо рішення на нашу користь. Більше того, це не означає, що наступне рішення буде на нашу користь. Фактично, ми на якомусь етапі втратили зовнішньополітичну суб'єктність, а це дуже погано ", - зазначив співзасновник партії "Демократична Сокира" Віктор Трегубов.

Він має негативні враження від минулої розмови двох президентів.

" Справа не так у контенті цієї зустрічі, як у тому, що Україна не брала участі в обговоренні власної долі, нам пообіцяли про все повідомити постфактум", - сказав Трегубов в ефірі "Апостроф TV".

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Приниження Зеленського: розмова Байдена та Путіна стала апофеозом провальної зовнішньої політики Банкової