RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Що треба Україні, щоб відбити атаку військ Путіна: полковник США відповів

Полковник морської піхоти США у відставці та аналітик Центру стратегічних та міжнародних досліджень Марк Кансіан заявив, що Україні потрібно сотні американських ракет Javelin, щоб захиститися від наступу танків сухопутних військ РФ, у разі повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це говорить Popular Mechanics.

За його словами, Україна поки що закупила дуже мало Javelin, щоб відбити атаку РФ. Поки що було лише дві поставки цієї зброї зі США. У першій поставці було 37 командних пускових установок (CLU) та 210 ракет, а у другій - 10 CLU та 150 ракет. Це забезпечить лише три батальйони ЗСУ з 28, що вистачить лише на покриття приблизно 11 км лінії фронту, а український кордон із Росією у довжину – 2,2 тисячі км.

"28 бойових батальйонів України потребують приблизно 450 одиниць протитанкової зброї, виходячи з практики США. Україна, ймовірно, могла б застосувати набагато більше протитанкової зброї" , - зазначив Кансіан.

Також розвідка РФ може зафіксувати на території України підрозділи, які мають Javelin, й атакувати з інших напрямків.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські військові випробували на полігоні безпілотники Bayraktar і переносні протитанкові ракетні комплекси Javelin.