RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Союзники Росії вирішили ввести війська в Казахстан

Союзники Російської Федерації вирішили запровадити миротворчий військовий контингент на територію Казахстану з метою "стабілізації та нормалізації обстановки у цій країні".

Про це повідомляє Telegram-канал WarJournal.

Так, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив: "У зв'язку зі зверненням Президента Республіки Казахстан К.-Ж. К. Токаєва та через загрозу національній безпеці та суверенітету Республіки Казахстан, викликану, в тому числі, втручанням ззовні, Рада колективної безпеки ОДКБ у відповідносты до статті 4 Договору про колективну безпеку ухвалила рішення направити Колективні миротворчі сили ОДКБ до Республіки Казахстан на обмежений за часом період з метою стабілізації та нормалізації обстановки в цій країні".

Нагадаємо, що масові протести в Казахстані розпочалися в перші дні 2022 року. Тоді мешканці міст Жанаозен та Актау в Мангістауській області виступили проти дворазового зростання цін на скраплений газ. В Алма-Аті, 4 та 5 січня відбулися зіткнення з силовиками, поліція застосувала газ та світлошумові гранати. По всьому Казахстану було відключено інтернет, тимчасово припинилося мовлення низки телеканалів.