RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Нападати на Україну не будемо: у Кремлі розкрили подробиці переговорів із США

У ЗМІ з'явилися перші підсумки переговорів делегацій США та Російської Федерації щодо України та гарантій безпеки у регіоні. Голова російської делегації та заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков заявив, що ці переговори "були складними, глибокими та конкретними".

Про це повідомив Telegram-канал РІА "Новості",

Рябков також додав, що США підійшли до цього процесу серйозно. У ході переговорів він заявив, що "НАТО має відмовитись від "освоєння території" держав, які вступили до альянсу після 1997 року". При цьому він додав, що "жодних намірів у РФ напасти на Україну немає і бути не може".

Також Рябков заявив, що у Заходу "немає підстав побоюватися ескалаційного сценарію", оскільки всі маневри військ РФ йдуть у межах її національної території.

У свою чергу представники делегації США заявили, що вони відкриті до взаємних лімітів з військових навчань та заходів транспарентності з РФ. Зокрема така теза була озвучена першою заступницею державного секретаря США Венді Шерман.

Також вона додала, що обидві делегації підтвердили у Женеві, що "ядерну війну не можна виграти і вона не повинна бути розв'язана".

Тим часом у Держдепі заявили, що США запропонували РФ провести незабаром подальші двосторонні консультації.

Раніше ми також повідомляли про те, що на Банковій назвали дату та час нових переговорів Байдена із Зеленським.