RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Росія проводить масштабні навчання біля кордонів України: що кажуть прикордонники

Росія почала проводити військові навчання на кордонах України на полігонах у Воронезькій, Бєлгородській, Брянській та Смоленській областях.

Про це повідомляє видання INTERFAX.RU.

У маневрах задіяно близько трьох тисяч військових ЗВО (Західного військового округу). Також у навчаннях задіяно близько 300 одиниць військової техніки, серед яких танки Т-72Б3 та бойові машини піхоти БМП-2.

"Основний наголос тактичних навчань полягатиме у виконанні вправ контрольних стрільб зі стрілецької зброї та озброєння бронетехніки, організації маршів за активної дії груп "противника ", - повідомили РИА "Новости".

Спікер Держприкордонслужби України Андрій Демченко заявив у коментарі "Укрінформу", що поблизу кордонів України пересування ворожих військ і піхоти у зв'язку з військовими навчаннями Російської Федерації, на даний момент, не спостерігається.

"Прикордонники України продовжують посилено нести службу на кордоні з РФ. Поряд кордону на суміжній території ми не спостерігаємо переміщення техніки або військовослужбовців ЗС РФ. Водночас ми враховуємо у своїй оперативно-службовій діяльності інформацію, пов'язану з військовими навчаннями в РФ", - сказав Демченко.

Також він додав, що ситуація залишається спокійною і на кордоні із Республікою Білорусь.

Раніше ми також повідомляли про те, що Росія почала перекидання військових вертольотів до кордонів України.