RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У США ініціювали для України спецстатус у НАТО: які "бонуси" він дасть

Група представників Республіканської партії у Конгресі Сполучених Штатів Америки має намір внести законопроект, який надає Україні спеціальний статус у НАТО, т.зв. "НАТО-плюс".

Про це повідомляє Голос Америки.

Представник республіканців у комітеті Палати представників у міжнародних справах Майкл Маккол зазначив, що законопроект забезпечить Україні військову та дипломатичну підтримку, якої вона потребує, в умовах нарощування російських військ біля українських кордонів. Документ також визначає Україну як країну "НАТО-плюс", щоб забезпечити прискорений розгляд питань щодо продажу деяких американських оборонних товарів та послуг.

Крім того, законопроект відкидає пропозицію Росії про введення мораторію на розгортання в Європі ракет середньої дальності наземного базування і вимагає, щоб США офіційно визначили, чи Росія є державою-спонсором тероризму. Також документ пропонує притягнути президента РФ Володимира Путіна відповідальності у разі агресії проти України - йдеться про негайне введення санкцій проти "Північного потоку-2" та недопуск його введення в експлуатацію.

Раніше ми повідомляли про результати переговорів у Женеві лідерів США та Росії.

Також читайте: Нападати на Україну не будемо: у Кремлі розкрили подробиці переговорів із США.