RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Дипломат США про загрозу російського вторгнення: придумають привід і звинуватить українців

Твердженням заступника міністра закордонних справ РФ Сергія Рябкова про те, що Росія не має наміру нападати на Україну, вірити не можна. Таку думку висловив заступник генсека НАТО, колишній посол Сполучених Штатів Америки у Росії Александер Вершбоу.

Про це він заявив в ефірі телеканалу CNN.

"Ми не можемо серйозно сприймати всі ці запевнення Рябкова про те, що вони не мають наміру вторгнутися, тому що коли до цього дійде, вони придумають якийсь привід або створять інцидент і звинуватять у всьому українців", - заявив Вершбоу.

При цьому він додав, що такий підхід для Російської Федерації є "стандартним". За словами Вершбоу, Москва заганяє себе в глухий кут, тому що наполягає на нездійсненних вимогах до Північноатлантичного альянсу щодо припинення подальшого військового освоєння своїх східних флангів і не розширення.

У зв’язку з цим представники Вашингтона запропонували Москві кілька ідей, які допоможуть Росії вийти з глухого кута.

"Але я не такий оптиміст, щоб вважати, що Путін до цього прагне. Я не бачу зараз багато доказів того, що він шукає вихід. Коли росіяни висунули ці односторонні пропозиції, багато людей приходить до висновку, що їхня мета полягає в тому, щоб отримати відмову та використати це як привід для початку військових дій”, - зазначив Вершбоу.

При цьому американський політик переконаний, що РФ переоцінює важелі свого впливу, на які вона робить ставку. Це призводить до того, що Москва робить помилкові висновки щодо подій, пов'язаних із виведенням американських військ із території Афганістану.

Тим часом МЗС Росії свого часу висунуло НАТО ультиматум і зажадало припинити постачання зброї Україні.