RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

G7, ЄС та НАТО дадуть відповідь на агресію Росії - Ентоні Блінкен

Держсекретар США Ентоні Блінкен розповів, яким чином діятимуть Сполучені Штати та їхні союзники у відповідь на військову агресію Росії проти України.

Про це він заявив в інтерв'ю українській журналістці Мирославі Гонгадзе.

Блінкен зазначив, що країни-члени "Великої сімки", Європейського Союзу та НАТО одностайно заявили - на Росію очікують масштабні наслідки негативного характеру у разі подальшого вторгнення в Україну.

"Я не можу вдаватися в деталі. Скажу лише, що на Росію чекатимуть серйозні наслідки. У той же час, ми віддаємо переваги дипломатії" , - заявив Блінкен.

Нагадаємо, держсекретар США зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським - під час зустрічі Блінкен заявив, що Вашингтон підтримує нашу країну, її територіальну цілісність та незалежність.

Також "Апостроф" повідомляв, що Ентоні Блінкен після візиту в Україну має намір зустрітися з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, після якої має намір провести консультації з офіційним Києвом та обговорити подальші кроки.

Раніше очільник Держдепу заявив, що країни західних демократій мають стати на захист України перед загрозою російського вторгнення, адже від розв'язання цієї кризи залежить міжнародна безпека.