RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У відповідь на агресію Росії: країни Балтії відправлять Україні ракетні комплекси Stinger та Javelin

У відповідь на агресивну поведінку Росії Латвія, Литва та Естонія нададуть Україні зенітні ракети Stinger і протитанкові ракети Javelin.

Про це йдеться у спільній заяві міністрів оборони трьох країн.

Держави Балтії вирішили надати Україні додаткову оборонну допомогу з урахуванням посиленого воєнного тиску Російської Федерації.

“Україна сьогодні перебуває на передньому краї відділення Європи від воєнного конфлікту з Росією. Ми маємо бути точними війна в Україні триває і сьогодні, і важливо всіляко підтримувати Україну, щоб вона могла протистояти агресору”, сказав міністр оборони Естонії Калле Лаанет.

Варто зазначити, що ця допомога стала можливою після отримання дозволу від Вашингтона на передачу третій стороні обладнання виробництва США.

"Естонія надасть протитанкові ракети Javelin, а Латвія та Литва нададуть зенітні ракети Stinger та супутнє обладнання для зміцнення оборонного військового потенціалу України", – йдеться у документі.

Раніше Великобританія відправила 30 своїх фахівців, які навчатимуть ЗСУ користуватися новою британською протитанковою зброєю.