RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Більше зацікавлений у сварках: у США відповіли Зеленському на його різкі слова на адресу Байдена

У Сполучених Штатах розкритикували висловлювання українського президента Володимира Зеленського. Сенатор США дорікнув лідеру України у зацікавленості у сварках.

Про це йшлося в ефірі телеканалу CNN, де виступив сенатор США Кріс Мерфі.

Так, сенатор прокоментував публікацію у Twitter від 20 січня українського президента, назвавши її неконструктивною. У ній глава української держави зауважив, що президент США Джо Байден сказав про можливість "незначного вторгнення Росії", тоді як на думку Зеленського, "не буває незначних агресій".

За словами американського сенатора, українському лідеру варто більше зосередитися на захисті країни, а США, своєю чергою, роблять все від них залежне, ставлячи в пріоритет безпеку України. Посадовець наголосив, що вся дипломатична команда президента Байдена працює над захистом України від вторгнення.

"Мене й справді непокоїть, що президент Зеленський іноді здається більш зацікавленим у сварках у Twitter з американськими лідерами, ніж у тому, щоб переконатися, що його країна захищена... Не знаю, якими ще способами президент Байден, Конгрес і Держдепартамент можуть дати зрозуміти українському президенту, що ми ставимо в пріоритет безпеку цієї країни", - заявив Мерфі.

Мерфі додав, що загалом підтримує Зеленського, однак його турбують подібні словесні закиди.

19 січня Байден на пресконференції заявив, що реакція Заходу може бути різною у разі вторгнення РФ в Україну. За його словами, країни можуть не зійтись у думках щодо потенційних санкцій проти Москви, якщо вона вдасться до "незначного вторгнення" в Україну.

Раніше "Апостроф" також повідомляв, що Росія переміщує ракетні комплекси "Іскандер" в бік України.