RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

В Україну прибула партія летальної зброї зі США: фото

Вранці у суботу, 22 січня, до столичного аеропорту "Бориспіль" прибула летальна зброя для ЗСУ від США. Це перша з декількох партій пакету безпекової допомоги Збройним силам України на 200 мільйонів доларів. Україна вже отримала військову допомогу від багатьох країн світу на загальну суму близько 450 млн доларів через загрозу посилення ескалації Росією.

Про це повідомляє Посольство США в Україні на своїй сторінці у Facebook.

Йдеться про 90,7 тонн боєприпасів для українських військовослужбовців на лінії фронту. Як зазначили у посольстві, такий крок показує "тверду відданість Штатів суверенному праву України на самооборону".

"Сполучені Штати продовжуватимуть надавати таку допомогу для підтримки Збройних сил України, підтримуючи їх у невпинному захисті суверенітету та територіальної цілісності України від російської агресії. Як повідомив президент Байден президенту Путіну, у разі подальшого вторгнення Росії в Україну Сполучені Штати нададуть Україні набагато більше обладнання для оборони на додаток до того, що вже було надано", - наголосили у повідомленні.

Нагадаємо, що за 2021 рік США надали Україні озброєння на понад 650 млн доларів. Усього з 2014 року Штати надали українській державі безпекової допомоги на більше 2,7 млрд доларів.

Фото: facebook.com/usdos.ukraine

Фото: facebook.com/usdos.ukraine

Раніше "Апостроф" писав, Штати дадуть Україні військові гелікоптери Мі-17.

Раніше ми також розповідали, що Україна отримала солідну військову допомогу від Великої Британії.