RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Кораблі, авіація та військові: США готують важливе рішення щодо розміщення військ у Європі

Адміністрація президента Сполучених Штатів через загрозу вторгнення РФ в Україну планує посилити свою військову присутність у Східній Європі.

Про це інформує видання The New York Times, посилаючись на джерела у Білому домі.

Як розповіли співрозмовники видання, днями у заміській резиденції американського президента Кемп-Девід високопосадовцями Пентагону було представлено Джо Байдену кілька ймовірних варіантів дій на випадок погіршення ситуації.

Зокрема, заходи передбачатимуть відправлення у східноєвропейські держави до п'яти тисяч військовослужбовців з можливістю десятикратного розширення чисельності, а також розміщення кораблів та авіації.

При цьому видання зауважує, що жоден із пропонованих варіантів не передбачає розміщення американських військових сил безпосередньо в самій Україні.

Зазначається, що дане рішення, яке стане поворотним моментом для адміністрації президента США, можуть ухвалити вже цього тижня.

Варто нагадати, що 22-23 січня в Україну прибули дві партії оборонної допомоги зі Сполучених Штатів.

А в Держдепі США припускають, що РФ для вторгнення в Україну може використати перекидання військовослужбовців до Білорусі.

Як раніше писав "Апостроф", Адміністрація США дала Росії вибір між двома сценаріями щодо України. Москві доведеться обирати між дипломатією та конфронтацією.