RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

США зробили заяву про загрозу вторгнення РФ, санкції та відправлення своїх військ в Україну

В Адміністрації президента Сполучених Штатів занепокоєні підготовкою Російської Федерації на кордоні України до вторгнення. З метою зниження напруженості готують кроки у відповідь, зокрема, планують розглянути можливість прямих санкцій проти російського президента Володимира Путіна.

Ситуацію довкола України та подальші кроки прокоментував президент США Джо Байден та його речниця Джен Псакі, яких цитують ЗМІ.

За словами американського лідера, хоч в регіоні зберігається напруженість, США не планують відправляти війська безпосередньо в Україну, яка не є членом НАТО, будучи відданими непорушності Північноатлантичного альянсу. При цьому США виступають за введення прямих санкцій проти Путіна.

Як заявила Псакі, Сполучені Штати ведуть роботу по лінії НАТО, щоб посилити підтримку в країнах східного флангу.

"Ми б віддали перевагу шляху дипломатії, але ми не можемо передбачити думки Путіна, і ми безумовно бачимо агресивні дії та підготовку до дій на кордоні... У президента (ред. - США) немає ані намірів, ані бажання посилати війська в Україну. НАТО – це колективний орган для підтримки наших партнерів і країн на східному фланзі. І саме цьому надається основна увага", - зазначила речниця Білого Дому.

Прямо зараз увага керівництва США зосереджена на дипломатії, а також на взаємодії з лідерами, на бесідах із членами команди з національної безпеки, зазначила вона.

На початку тижня НАТО на тлі нарощування російських військ на кордоні з Україною заявило про підвищення готовності своїх сил і перекидання до Східної Європи додаткових кораблів та авіації.

Також країни Заходу активізували підготовку заходів у відповідь проти будь-яких нових військових дій РФ в Україні та ведуть переговори про захист енергопостачання.

При цьому у Росії заперечують, що планують напад на Україну, і, мовляв, криза викликана діями США та НАТО, а не нарощуванням російських військ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що адміністрація президента США через загрозу вторгнення РФ в Україну планує посилити свою військову присутність у Східній Європі.