RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Може бути запроваджено заздалегідь: у США розглядають два варіанти санкцій проти РФ

Сенатори США демократ Роберт Менендес та республіканець Джеймс Ріш наразі готують законопроєкт про санкції проти Російської Федерації. Вони повідомили про два варіанта впровадження обмежень щодо Росії.

Про це вони розповіли в інтерв’ю CNN.

Перший варіант передбачає запровадження санкцій, якщо Росія все ж таки почне повномасштабне вторгнення в Україну, а другий варіант - ще до вторгнення.

"Є деякі санкції, які справді можуть бути введені заздалегідь – за те, що вже зробила Росія: кібератаки на Україну, операції під чужим прапором, спроби підірвати український уряд усередині країни. Це лише деякі приклади для санкцій, які можуть бути запроваджені зараз", - зазначив сенатор-демократ США.

За словами Менендеса, у разі подальшого вторгнення РФ на територію України, проти неї введуть обмеження, що "зруйнують російську економіку". Він запевнив, що Вашингтон продовжуватиме постачати Києву військову допомогу, у тому числі летальну зброю.

Свою роботу над законопроєктом сенатори сподіваються закінчити вже найближчим часом.

Раніше "Апостроф" писав, що у разі нападу Росії на Україну в США добиватимуться зупинки введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік-2".

Нагадаємо, демократи з Сенату США оприлюднили законопроєкт про введення широкомасштабних санкцій проти вищих посадових осіб російського уряду та військових, включаючи президента РФ Володимира Путіна, а також ключових банківських установ, якщо Москва почне військові дії проти України.