RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Потрібно вивести війська: Кулеба відповів на заяви Росії про небажання війни

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Росію відвести свої війська від українських кордонів та залишити тимчасово окуповані території.

Про це він повідомляє на своїй сторінці у Twitter.

Як зазначив глава зовнішньополітичного відомства, якщо російські чиновники всерйоз говорять про те, що не хочуть нової війни, то Росії слід відвести свої війська від України.

"Росія має продовжити дипломатичну співпрацю та відвести збройні сили, зібрані вздовж кордонів України та на тимчасово окупованих територіях України. Єдиний відповідальний шлях – дипломатія", - заявив Кулеба.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Білорусь заявила про виведення військ РФ зі своєї території. Перший заступник міністра оборони Білорусі генерал-майор Віктор Гулевич заявив, що спільні навчання російських та білоруських військ потрібні для забезпечення безпеки Союзної держави і не становлять небезпеки для Європи та сусідніх країн.

У свою чергу Андрій Іларіонов заявив, що очільник Кремля не зможе впоратися з Україною, але війна на Донбасі не припиниться, поки президентом Росії не стане Володимир Путін.