RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Ще одна європейська країна готова підтримати Україну зброєю

Парламентарі Нідерландів заявили про готовність надати військову допомогу Україні на тлі загрози нападу Російської Федерації.

Про це пише RTL Nieuws.

"Якщо продовжиться ескалація, Нідерланди готові допомогти структурно, чи то у фінансовому плані, чи матеріалами, щоб Україна знала, на що вона може розраховувати", – сказав депутат від правлячої Народної партії за свободу та демократію Рубен Брекельманс.

Він стверджує, що Нідерланди можуть допомогти Україні радарами та датчиками виявлення, високоточною та протитанковою зброєю, а також засобами протиповітряної оборони.

Представник опозиційної Партії праці Каті Пірі сказала, що Амстердам може надати допомогу Україні у боротьбі проти кібератак. Також Нідерланди готові надати протитанкове озброєння та навчити українських солдатів.

Разом з тим Пірі, як і Брекельманс проти відправлення в нашу країну нідерландських військовослужбовців. Обидві політичні сили "наголошують на тому, що не хочуть відправляти голландських солдатів в Україну".

Раніше прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив про необхідність надання реальної допомоги Україні в умовах можливого повномасштабного вторгнення з боку Росії.