RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Путіна поставили перед жорстким вибором: воювати з Україною чи торгувати газом із Німеччиною

Росію поставили перед серйозним вибором. Газопровід "Північний потік – 2" не може бути запущений, доки Росія не відведе свої війська від українського кордону.

Про це повідомила на прес-конференції голова комітету бундестагу ФРН з оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман.

Так, на думку Циммерман, газопровід "Північний потік - 2" завжди був не просто економічним проектом, а й проектом із чіткою геостратегією Росії. І пов'язана ця стратегія з бажанням постачати "блакитне паливо" до Європи в обхід української ГТС, щоб чинити тиск на Київ.

"Як завжди говорила колишня канцлер (Ангела Меркель, ред.), "Північний потік-2" є суто економічним проектом, приватним економічним проектом. Це, звичайно, не так. Він завжди був пов'язаний з геостратегією - якщо організувати постачання газу до Німеччини обхід України", - заявила голова комітету бундестагу.

У зв'язку з цим Циммерман заявила, що нинішня позиція Німеччини у цьому питанні полягає в тому, що "Північний потік – 2" не може бути запущений, поки на кордоні з Україною сконцентровано таку велику кількість російських військ.

"Щодо цього ми займаємо ясну позицію, що запуску "Північного потоку-2" не може статися доти, доки (президент Росії) Володимир Путін розміщує стільки солдатів на кордоні там (з Україною – ред.)", - зазначила депутат.

Раніше ми повідомляли, що в Німеччині розповіли, чому вирішили не надавати Україні зброю.