RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Блефує і піднімає ставки: чому Путін зухвалий із Заходом і чого побоюється

Колишній народний депутат України, екс-член української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Борислав Береза дав свою оцінку поведінці президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Своєю думкою він поділився в інтерв'ю сайту "Реаліст".

Береза торкнувся нещодавньої зустрічі Путіна з президентом Франції Еммануелем Макроном. Він зазначив, що під час візиту Макрона до Москви йому не подали кортеж до трапу літака, що свідчить про порушення дипломатичного протоколу. Фразу ж "подобається-не подобається, терпи, моя красуне", яку Путін адресував Україні, Береза назвав зухвалістю.

За словами екс-нардепа, президент Росії розуміє, що Європа не хоче війни і намагається, використовуючи момент, вичавити з цього максимум для себе.

"І тут є два варіанти. Перший: Путін відмовляється від ідеї війни. Другий: він дотискає тему Донбасу і "протягує" проведення там виборів за своїм сценарієм", - сказав Береза.

Колишній нардеп додав, що господар Кремля піднімає ставки – для нього це єдиний спосіб досягнення результату. Ситуацію Береза порівняв з класичною грою в покер, коли людина грає "голою", не маючи на руках ідеального набору карт.

"Він (Путін-"Апостроф") всіляко демонструє, що він нібито готовий до санкцій, проте насправді це не так. Сьогодні більшість людей у Росії, та й в оточенні Путіна чудово усвідомлюють, що санкції, які передбачається запровадити, Російська Федерація не витримає. Але річ у тім, що Путін, як типовий гопник, блефує до кінця", - наголосив Береза.

Говорячи про небезпеку санкцій із боку Заходу, нардеп заявив, що російський президент реально їх боїться.

"Він чудово усвідомлює, що рано чи пізно це може привести в розвал Росії, а цього він точно не хоче. Так, він хоче реанімувати Радянський Союз, це його хворі фантазії - на жаль, вони мають місце бути. Саме ними він керується", – зазначив Береза.

Насамкінець екс-нардеп заявив, що в цій ситуації Україна має керуватися виключно своїми інтересами - жодних рішень без Києва не буде в жодному разі, якщо це безпосередньо стосується нашої країни.

Раніше ми повідомляли, що американський президент Джо Байден називав президента РФ "хлопцем з ядерною зброєю і без друзів".