RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Великобританія ніколи не визнає суверенітет Росії над Ростовом і Воронежем": у Москві відбувся дипломатичний конфуз

Міністр закордонних справ Великобританії Елізабет Трасс опинилася в центрі дипломатичного скандалу - вона заявила, що Лондон не визнає Ростов та Воронеж російськими територіями.

Про це повідомляє "Коммерсантъ".

Під час зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим Трасс заявила про необхідність відведення російських військ від українського кордону. Лавров відповів, що Росія "має право рухати свої війська куди завгодно в межах своєї території", а потім запитав Трасс, чи визнає вона суверенітет РФ над Ростовською та Воронезькою областями, які межують з Україною.

У відповідь Трасс заявила, що Великобританія "ніколи не визнає суверенітету Росії над цими територіями". Це викликало скандал - британському послу в Москві Деборі Боннерт довелося пояснити Трасс, що Ростов і Воронеж - "споконвічні російські землі", повідомляє РИА "Новости".

Невдовзі і сама Елізабет Трасс прокоментувала ситуацію на своїй сторінці у Twitter. Вона заявила, що йшлося про меседжі для Росії з боку Британії – Москва має відвести війська від українських кордонів, якщо у Кремлі заявляють про відсутність намірів вторгнутися до суверенної країни.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що понад 100 військових британського спецназу були направлені в Україну для передачі досвіду у зв'язку з агресією з боку РФ.