RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Росія відмовилася від блокади українських портів на Азові: у чому причина

У четвер, 10 лютого, Управління навігації та океанографії Міністерства оборони РФ повідомило про скасування перекриття району Азовського моря на північ від Керченської протоки, який мав бути заблокований під приводом навчань.

Про це повідомляє головний редактор BlackSeaNews, керівник проекту "Інститут Чорноморських стратегічних досліджень" Андрій Клименко.

Він назвав причиною того, що Росія "включила задню", безпрецедентний тиск, який Україні вдалося створити буквально за добу.

"Не виключаю, що сьогодні міністр закордонних справ Великобританії використала цю тему під час зустрічі з Лавровим у Москві", - йдеться у публікації.

Щодо Чорного моря, то тут поки що все без змін, тобто анонсовані обмеження ніхто не скасовував. Клименко зазначив, що порти Чорного моря – це 95% українського експорту, тоді як порти Азова – лише 5%.

Нагадаємо, сьогодні міністр оборони України Олексій Рєзніков звернувся до міжнародної спільноти з проханням обмежити можливість заходу російських кораблів у світові порти у відповідь на блокаду, яку країна-агресор організує в Азовському та Чорному морях, прикриваючись навчаннями.