RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

У вас є 48 годин: Київ вимагає від Росії прозвітувати про війська біля кордонів України

Росія має звітувати про всі свої війська, що знаходяться у безпосередній близькості до державних кордонів України, а також на території тимчасового окупованого Кримського півострова.

Таку заяву опублікував у Twitter голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Ми офіційно застосували механізм зменшення небезпеки, згідно з розділом III Віденського документу, і звернулися до Російської Федерації із запитом надати детальні роз'яснення щодо військової діяльності в районах, що прилягають до території України та у тимчасово окупованому Криму 1/4", - заявив міністр закордонних справ. При цьому він додав, що Москва, згідно з положеннями Віденського документа, має надати точні відомості щодо своєї військової діяльності біля кордонів України: повідомити про райони проведення маневрів, склад та кількість військ, а також дату їхнього завершення.

Кулеба підкреслив, що Москва має 48 годин на відповідь.

"У разі її відсутності або надання недостатньої або неналежної інформації, Україна звернеться до РФ та інших держав-учасниць Віденського документа про скликання надзвичайної зустрічі, на якій РФ має надати роз'яснення 3/4", - попередив міністр і додав, що Україна продовжуватиме використовувати всі дипломатичні можливості для забезпечення своєї безпеки.

Раніше ми також повідомляли про те, що Росія відмовилася від блокади українських портів на Азові.