RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Рішення ще не ухвалене: США зробили нову заяву про плани вторгнення Росії в Україну

Дані американської розвідки свідчать, що Кремль ще не ухвалив остаточне рішення про початок широкомасштабного вторгнення на територію України.

Про це під час пресбрифінгу заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс.

"Я хочу наголосити ще раз, що офіційні особи США не казали офіційно. Ми не заявляли, що президент Путін ухвалив остаточне рішення починати широкомасштабний наступ в Україні. Тому ми і кажемо, що залишається незначна можливість розв’язати цю ситуацію через дипломатичні перемовини", - пояснює речник держдепу США.

Також Нед Прайс сказав, що дії Росії свідчать про наявність плану щодо широкомасштабного нападу на Україну, адже вона продовжує зосереджувати військову техніку та особовий склад на кордонах з Україною.

Він запевнив у готовності США до переговорів з РФ з питань безпеки в Європі після того, як Росія почне деескалацію. У розумінні американського уряду, деескалація насамперед стосується відведення військ від українських кордонів. Так він пояснив позицію США журналістам.

Прайс додав, що адміністрація США ділиться своїми даними із союзниками та партнерами, зокрема й з Україною.

Незважаючи на слова речника Державного департаменту, американська розвідка помітила збільшення кількості ракетних комплексів та артилерії в підрозділах неподалік кордону з Україною. Водночас Прайс повідомив, що Росія поставила їх у бойові позиції, тому можна вважати, що вони готові для оперативного розгортання і застосування в бойових діях.

Раніше "Апостроф" пояснював, як Байден тисне на Росію. Розвідка США розсекречує плани Путіна та сплутує йому всі карти.