RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Сплутали Путіну карти: експерт пояснив, як Байден тисне на Росію

Розвідувальні агентства США розсекречують плани російського керівництва щодо військового наступу на Україну, щоб спантеличити та сплутати йому всі карти. Розвідка діє на випередження, щоб уникнути "гібридних" тактик РФ, які спрацювали у 2014 році. Існує ще низка варіантів тиску адміністрації президента Джо Байдена на Росію.

Про це розповів політичний експерт, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

Так, адміністрація президента Джо Байдена навмисно нагнітає ситуацію щодо російських планів вторгнення. Багато чиновників із команди Байдена у 2014-му працювали в адміністрації Барака Обами на нижчих посадах. Тоді вони стали спостерігачами окупації Криму та частини Донбасу, коли Москва вдавалась до "гібридних" тактик, використовуючи військових без розпізнавальних знаків та інформаційну пропаганду. З огляду на це - нині розвідки спеціально розсекречують дані.

Також звужують простір для маневру влади РФ і інформаційні повідомлення про Україну на шпальтах закордонних видань.

"Настільки серйозне інформаційне тло, заяви про евакуацію сімей дипломатів, постійна присутність України у світових новинах сковує Кремлю простір для маневру. Така ситуація створює додатковий тиск на Володимира Путіна, змушуючи його прийняти якесь остаточне рішення: або, дійсно, йти на загострення або ж відіграти все назад, зображаючи із себе миротворця", - повідомив Бала.

Вашингтон та Лондон активно нарощують градус істерії навколо України для перестрахування, щоб конфлікт з Україною та РФ не пішов за непередбачуваним сценарієм, зважаючи на невдалий досвід з Афганістаном.

"Наступна причина може бути суто психологічною. Після вкрай невдалого виведення американських військ з Афганістану Білий дім намагається перестрахуватися, щоб конфлікт з Україною та РФ не пішов за непередбачуваним сценарієм. Питання – як це зробити? Справа в тому, що істерія – двосічна зброя, яка б'є не тільки по країні-агресору, а й по потенційній жертві. І існує версія, що таке нагнітання – сигнал для Києва не чекати агресії, а погодитись на реалізацію Мінських угод у невигідній для України інтерпретації Кремля. Поки що у Зеленського завзято", - додав експерт.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": На порозі війни чи примус до "Мінська": чого чекати Україні від США та Росії