RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Голосування Держдуми про визнання ДНР та ЛНР: що говорять у Кремлі та в Україні

У вівторок, 15 лютого, депутати Державної Думи Російської Федерації підтримали звернення до Володимира Путіна щодо необхідності визнання окупованих районів Донецької та Луганської областей України "незалежними республіками". При цьому прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков запропонував "не забігати наперед" із цим питанням.

Про це повідомило видання "РБК-Росія".

"Це питання в громадській думці вельми актуальне. Ніхто не залишається байдужим до того, що відбувається на Донбасі", — заявив Пєсков і додав, що "ніяких рішень не приймалося", а отже, забігати вперед не потрібно.

На думку прес-секретаря президента РФ, питання визнання так званих "ДНР" та "ЛНР" "важливе для росіян". Очевидно, російське керівництво було б не проти це зробити вже зараз, але в такому разі це означатиме, що вони самі ж відмовляються від Мінських угод. Ймовірно, тільки це заважає російській владі піти на таку суттєву авантюру.

"Росія неодноразово декларувала, що вона залишається прихильною до мінського комплексу заходів і що Росія є прихильницею того, щоб якнайшвидше весь план дій мінських був втілений у життя, в тій послідовності, яка там передбачена", - заявив Пєсков.

На уточнююче питання журналістів щодо того, чи є умови для визнання ОРДЛО, Пєсков відповів, що "ніяких офіційних рішень із цього приводу не приймалося".

Тим часом, на можливе визнання самопроголошених республік уже відреагували в українському дипломатичному відомстві. Зокрема, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба нагадав представникам РФ про можливі наслідки.

"Хочу нагадати незмінну позицію України – у разі ухвалення рішення про визнання ДНР та ЛНР Росія де-юре та де-факто вийде з Мінських домовленостей з усіма супутніми наслідками", - нагадав Кулеба.

Раніше ми також повідомляли про те, що Верховна Рада України ухвалила звернення до Організації об'єднаних націй та інших міжнародних організацій у зв'язку з ескалацією з боку РФ ситуації навколо нашої держави.