RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Визнання Росією "ЛДНР": у МЗС України попередили РФ про серйозні наслідки

Міністерство закордонних справ України відреагувало на ідею Державної Думи Російської Федерації про визнання ОРДЛО "незалежними республіками" та пригрозило серйозними наслідками.

Текст заяви опубліковано на сторінці у Facebook вітчизняного зовнішньополітичного відомства.

У МЗС України зазначили - у зв'язку з тим, що депутати Державної Думи РФ підтримали звернення до Володимира Путіна щодо необхідності визнання окупованих районів Донецької та Луганської областей України "незалежними республіками", це може означати свідомий вихід Росії з "Мінських угод", завдання сильного удару щодо процесу політико-дипломатичного врегулювання обстановки на сході України та руйнівні наслідки для міжнародного правопорядку та глобальної архітектури безпеки.

Українські дипломати наголосили - визнання так званих "ЛДНР" не матиме жодних правових наслідків, а Росія не зможе виставити окупаційну адміністрацію в ОРДЛО у якості "суб'єктів" на зовнішньополітичній арені.

"Тому Росія має вибір: або йти шляхом деескалації та дипломатичного діалогу, або відчути на собі рішучу консолідовану відповідь міжнародної спільноти", - заявили у МЗС України.

Раніше ми повідомляли, що прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков запропонував "не забігати вперед" із питанням визнання "ЛДНР".