RU  UA

​"Росія готова вийти з Мінських угод": експерт оцінив вірогідність визнання “Л/ДНР”

Визнання Росією незалежності самопроголошених незаконних “республік” “Л/ДНР” є шляхом до виходу РФ з Мінських угод. Першим кроком цього стало підтримання російською Держдумою відповідної ініціативи.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів політичний експерт Володимир Воля.

“Це голосування в той день, коли почалися перемовини Путіна і Шольца є елементом тиску. Це фактично означає, що Кремль зробив такий, знаєте, не те щоб хід конем, а виклали карту - натяк і погрозу того, що Росія готова вийти з Мінських угод. Я погоджуюся з Кулебою, який сказав, що визнання Росією “ЛДНР” означатиме вихід Росії з Мінських угод. Це великих наслідків для Росії не матиме”, – розповідає Воля.

За його словами, саме Україна має запропонувати альтернативу Мінським домовленностям і українська влада мала б вже зробити це давно. Він також наголосив на тому, що “Мінськ” містить невигідні для України положення та загрожує суверенітету держави.

“Мінські угоди дуже вигідні Росії. Якщо вони виконуються Україною, то Росія виграє. Якщо вони не виконуються - Росія ці території гібридно анексує, і теж виграє”, – зазначив експерт.

Нагадаємо, депутати Державної Думи Російської Федерації підтримали звернення до Володимира Путіна щодо необхідності визнання окупованих районів Донецької та Луганської областей України "незалежними республіками".