RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Обстріл на Донбасі: Україна вимагає негайного скликання ТКГ

17 лютого на Донбасі було зареєстровано численні порушення режиму припинення вогню проросійськими бойовиками. Внаслідок обстрілів у селищах Станиця Луганська та Врубівка було пошкоджено дитячий садок, школу та інші об'єкти цивільної інфраструктури. У зв'язку із цим Україна вимагає негайного скликання Тристоронньої контактної групи.

Про це повідомила у Facebook прес-служба Української делегації у ТКГ.

За попередніми даними, було зафіксовано понад 40 обстрілів. При цьому бойовики застосовували ствольну артилерію, міномети та танки. І в дитсадку, і в школі під час обстрілу перебували діти та освітяни. На щастя, ніхто з дітей не постраждав, але троє педагогів отримали контузія.

"У зв'язку з цим Українська делегація до Представника ОБСЄ у ТКГ щодо невідкладного скликання позачергових консультацій робочої групи з питань безпеки, а також позачергового засідання ТКГ", - пише прес-служба української делегації у ТКГ.

Позачергове засідання потрібне для того, щоб такі провокації не стали приводом для ще більшої ескалації. Для цього Україна пропонує залучити представників країн Нормандського формату до всіх механізмів, що здійснюють моніторинг та верифікацію дотримання режиму припинення вогню.

"Ми готові до подальшої роботи в переговорному форматі для припинення порушень і відновлення режиму тиші, адже тільки за умови припинення вогню, що встановився, можливий подальший рух з гуманітарних, соціальних і політичних питань з метою мирного врегулювання конфлікту на українському Донбасі", - резюмувала прес-служба ТКГ .

Раніше ми також повідомляли, що у мережі з'явилися фото наслідків артилерійського обстрілу школи у селищі міського типу Врубівка на Луганщині – їх опублікувала прес-служба поліції Луганської області.