RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У Макрона розкрили подробиці перемовин з Путіним та Зеленським

У неділю, 20 лютого, президент Франції Еммануель Макрон провів телефонні переговори з президентами Росії та України, Володимиром Путіним та Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє прес-служба Єлисейського палацу.

Під час бесіди з президентом РФ було досягнуто домовленості про відновлення роботи в рамках нормандського формату на основі обмінів та пропозицій, зроблених Україною в останні дні. Лідери Франції та Росії домовилися підтримувати дипломатичне вирішення нинішньої кризи та робити все для її досягнення – найближчим часом має відбутися зустріч міністрів закордонних справ Франції та Росії, Жана-Ів Ле Дріана та Сергія Лаврова.

Під час бесіди з президентом України, що відбулася одразу після розмови з Путіним, Макрон оцінив високу холоднокровність Зеленського та його рішучість не допустити ескалації на російсько-українському кордоні. У свою чергу, президент України підтвердив свою рішучість не реагувати на провокації та дотримуватися режиму припинення вогню в ОРДЛО.

Європейці та союзники по НАТО продовжують уважно стежити за розвитком ситуації та координувати необхідні засоби стримування напруги, зазначили у прес-службі президента Франції.

Раніше ми повідомляли, що Володимир Путін "поскаржився" Еммануелю Макрону щодо того, що НАТО продовжує "накачувати" Україну своїм озброєнням.