RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Радбез РФ щодо Донбасу: у Путіна виступили за визнання "ЛДНР"

Вищі посадові особи Росії запропонували Володимиру Путіну визнати окремі райони Донецької та Луганської областей України (т.зв. "ДНР" та "ЛНР") "незалежними республіками".

Про це вони заявили під час засідання Ради безпеки Росії – трансляцію веде на YouTube РБК.

Володимир Путін заявив, що настав час "відповісти на питання, яке поставлене давно - питання про визнання "ДНР" та "ЛНР"". На зустрічі були присутні заступник голови голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв, голова Ради Федерації Валентина Матвієнко, голова Державної Думи В'ячеслав Володін та інші вищі чиновники РФ.

Дмитро Медведєв заявив, що "території Донбасу Україні не потрібні", оскільки вони нібито "є розмінною монетою в торгівлі за статус України".

"Можна зробити висновок, що Мінські угоди не виконуватимуться... На мій погляд, якщо ситуація розвиватиметься таким же шляхом, як зараз, єдиним виходом є визнання "ЛДНР"", - заявив Медведєв.

Спікер Держдуми В'ячеслав Володін вкотре висловився за визнання ОРДЛО як "незалежні республіки". Аналогічної позиції дотримується і Валентина Матвієнко.

У той же час голова Ради Федерації пішла ще далі - вона запитала "Що Росія зробила поганого Україні?".

Директор Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін виступив за "приєднання "ДНР" та "ЛНР" до складу РФ", хоча це питання на Раді безпеки РФ не обговорюється.

Путін усміхнувся та парирував, що це зараз не обговорюється. Наришкін тоді одужав і висловився за незалежність.

"Потрібно донести нашу позицію (до президента США Джо Байдена - "Апостроф"), аргументувати її і якщо жодних зрушень не будемо, приймати рішення визнавати "ЛНР" та "ДНР"", - заявив прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін на засіданні Ради безпеки.

Нагадаємо, 15 лютого депутати Державної Думи Російської Федерації підтримали звернення до Володимира Путіна щодо необхідності визнання окупованих районів Донецької та Луганської областей України "незалежними республіками". При цьому прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков запропонував "не забігати наперед" із цим питанням.

Також ми повідомляли, що 21 лютого самозвані “глави ДНР та ЛНР” Денис Пушилін та Леонід Пасічник закликали президента РФ Володимира Путіна визнати "незалежність" т.зв. республік.