RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Розрив дипвідносин з РФ та воєнний стан: що сказав Зеленський на брифінгу з президентом Естонії

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Естонії Аларом Калісом. У ході брифінгу за підсумками цієї зустрічі глава держави озвучив кілька тез щодо "нового етапу російської агресії".

Зокрема, Зеленський заявив, що зараз опрацьовується сценарій повного розриву дипломатичних відносин з Російською Федерацією, передає "Апостроф".

Так, Зеленський також заявив, що нові "санкції проти Росії повинні включати зупинку Північного потоку - 2".

При цьому він наголосив, що "рішення щодо "ЛДНР" - це новий акт агресії Російської Федерації проти України. На його думку, "цим рішенням Росія створює юридичні підстави для подальшої агресії проти України".

Щодо розриву відносин із Москвою, то з таким запитом, за словами Зеленського, до нього звернулося Міністерство закордонних справ України. Глава держави зазначив, що почне опрацьовувати це питання одразу після прес-конференції.

Водночас, варто зазначити, що лідери так званих "Л/ДНР" раніше звернулися до Києва із закликом відвести війська від лінії розмежування. На це Зеленський нагадав тверду позицію щодо того, що Київ спілкуватиметься лише із суб'єктами міжнародного права.

"Ми віримо, що не буде потужної війни проти України, якщо буде, введемо воєнний стан", - прокоментував глава держави можливість запровадження воєнного стану в країні.

Також він додав, що "юридично агресія (Росії проти України - ред.) зроблена".

Український президент подякував усім партнерам України і наголосив, що зараз санкційна підтримка нашої країни є вкрай важливою. На думку Зеленського, "світові лідери мають показати швидку відповідь"

"Санкційна політика - це політика, яка впливатиме на РФ. Не чекати подальшої ескалації, тому що вже перші кроки зроблено. Велика трагедія може бути. Що робити іншим людям? Потрібно посилювати свою армію, озброєння. Розраховувайте на себе, але хотілося б розраховувати на єднання країн незалежно від альянсів. Безпека тієї чи іншої країни залежить від інших країн", - резюмував президент.

Раніше ми також повідомляли про те, що сказав Зеленський про визнання "ЛДНР" Росією.