RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Прем'єр Угорщини відмовився допомогти Україні, але мер Будапешта влаштував демарш: фото

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його країні "необхідно триматися осторонь" у разі гіпотетичної повномасштабної війни між Росією та Україною.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Орбан відмовився постачати зброю Україні, заявивши, що для Угорщини наразі важлива її безпека. Він додав, що Угорщина має виконувати свою роль у міжнародному процесі з підтримання миру і заявив, що країна має готуватися до сценарію, коли її силові структури мають впоратися з "потоком біженців" через кордон.

Тим часом мер Будапешта Гергей Корачонь, який є політичним супротивником Орбана, повідомив, що над будівлею ратуші у столиці Угорщини було піднято український прапор. Фото він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Фото: Facebook / Karácsony

Мер столиці Угорщини заявив, що його країна як член європейської спільноти має відстоювати суверенітет України та рішуче протестувати проти дій Володимира Путіна.

Раніше ми повідомляли, що влада Угорщини не стала підтримувати рішення про запровадження пакету санкцій проти РФ. Офіційний Будапешт після нещодавнього візиту прем'єр-міністра країни Віктора Орбана до Москви, мабуть, вирішив наголосити на "важливості діалогу".

Пізніше у посольстві Угорщини в Україні заявили, що офіційний Будапешт підтримує територіальну цілісність України та виступає за введення санкцій проти Росії. Про це повідомила прес-служба посольства у Facebook.