RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

США готують найпотужнішу фінансову допомогу Україні: куди підуть 6,4 млрд

США готові надати Україні чергову фінансову допомогу в умовах російської агресії – йдеться про 6,4 мільярда доларів.

Про це повідомляє Bloomberg.

У Білому домі повідомили Конгресу, що знадобиться приблизно 6,4 мільярда доларів нового фінансування, щоб допомогти Україні у боротьбі проти російської агресії, а підтримати інші східноєвропейські країни та Пентагон.

При цьому з цієї суми 2,9 мільярда доларів підуть на гуманітарні потреби та потреби безпеки для України, країн Балтії, Польщі та інших сусідів України за планом. За словами представника адміністрації Джо Байдена, цю суму буде використано для гуманітарної допомоги, продовольчої допомоги, допомоги біженцям, а також для енергетичної та економічної стабілізації.

Крім того, в адміністрації президента США шукають шукає 3,5 мільярди доларів для Пентагону з метою протидії кризі. Ці кошти є доповненням до 650 мільйонів доларів допомоги в галузі безпеки та 52 мільйонів доларів гуманітарної допомоги, які США вже виділили Україні за останній рік, а також до попередньої державної гарантії кредиту у розмірі 1 мільярда доларів.

Раніше ми повідомляли, що Володимир Зеленський та Джо Байден обговорили посилення санкцій проти Росії, конкретну військову допомогу, а також антивоєнну коаліцію.