RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

"Держава-вигнанець" та найсерйозніші санкції: у Європі готують новий удар по Росії через війну в Україні

У європейський парламент у вівторок, 1 березня, було внесено проект резолюції про підготовку до запровадження нових санкцій проти Росії за її агресію проти України.

Про це стало відомо на засіданні - трансляцію вів "Апостроф".

До Європейського парламенту внесено проект резолюції, яка класифікує Росію як "державу-вигнанець" через вторгнення в Україну. Більшість парламентських фракцій Європарламенту підтримали такі дії:

  • розширення санкцій з метою "стратегічно послабити" російську економіку та її промислову базу;
  • скорочення імпорту нафти та газу з Росії;
  • повне відключення Білорусі та Росії від системи міжнародних платежів Swift.

Крім того, порти країн-членів Європейського Союзу мають бути закриті для російських кораблів, а морське сполучення з Росією має бути припинено. Втім, резолюція Європарламенту, яка, як очікується, буде прийнята 1 березня, не має обов'язкової сили.

Водночас президент Європейського парламенту Шарль Мішель закликав запровадити найсерйозніші санкції проти Росії. Сюди включаються обмеження на використання резервів Центробанку Росії, а також коштів російських олігархів та топ-чиновників, включаючи Володимира Путіна та Сергія Лаврова.

Раніше ми повідомляли, що президент України Володимир Зеленський виступив перед депутатами Європарламенту. Главу держави вислухали в режимі онлайн і після завершення виступу зала аплодувала йому стоячи.