RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

У Німеччині зробили важливу заяву щодо закритого неба над Україною

У Німеччині заявили про неможливість закриття Північноатлантичним альянсом (НАТО) повітряного простору над Україною. Такий крок означав би вступ у військовий конфлікт з Російською Федерацією.

Про це заявила глава Міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок на каналі ARD, пише "Укрінформ".

Вона зауважила, що закриття неба змусило б сили НАТО взяти під контроль ситуацію за повітряним простором над Україною і збивати всі об'єкти, які потраплятимуть у нього. Це неможливо через необхідність захисту європейського населення, блок не може ризикувати втягненням інших країн у конфлікт, який би призвів до третьої світової.

"Це означатиме пряму участь НАТО в конфлікті… У нас є відповідальність за захист власного населення", - наголосила Бербок.

Вона зазначила, що "треба зберігати холодну голову", проте докори українського президента України Володимира Зеленського щодо закриття авіапростору "вражають прямо в серце".

Останні події свідчать, що в президента РФ Володимира Путіна нема "червоних ліній", тому НАТО повинне посилити східні кордони для захисту союзників.

При цьому Німеччина виступає за передачу Польщею Україні літаків радянського зразка (Варшава проти) та за надання ще якихось своїх запасів, однак про це не варто говорити публічно.

Глава МЗС сподівається, що західні санкції і постачання зброї теж можуть посилити тиск на керівництво РФ.

Проте, на її думку, питання відмови Заходом від купівлі російських енергоносіїв, дуже важливе і вимагає підготовки.

Українське керівництво виступає із закликом закрити небо над Україною, що убезпечило б українців від авіанальотів Росії.

Раніше "Апостроф" писав, що петиція до Північноатлантичного альянсу стосовно закриття авіапростору над Україною набрала достатню кількість голосів для розгляду.