RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Петиція до НАТО про закриття неба над Україною вже набрала 108% голосів

Петиція до Північноатлантичного альянсу (НАТО) стосовно закриття авіапростору над Україною набрала вже 108% голосів. За розгляд петиції голосують громадяни різних країн світу.

Про це свідчить інформація на сайті відкритих петицій.

Для розгляду петиції керівництвом Альянсу достатньо одного мільйона голосів, однак її підтримали 1 089 454 українців та громадян інших держав.



Закрите небо для авіації Росії над Україною означатиме, що сили НАТО муситимуть взяти під свій пильний контроль ситуацію за повітряним простором над Україною і збивати літаки з гелікоптерами, які потраплятимуть у нього. Ситуацію можна контролювати з-за українських кордонів, зокрема, із акваторії Чорного моря.

Експерти переконані, що у НАТО достатньо можливостей в галузі раннього виявлення, електронного контролю і наведення на цілі у повітрі з використанням космічних систем для того, щоб повністю убезпечити Україну від авіаатак.

Раніше в Адміністрації президента США заявляли, що введення Штатами безпрольотної зони над Україною - не найкраща ідея, адже втягне США у прямий воєнний конфлікт із РФ.

Як повідомлялося, громадяни світу зібрали мільйон підписів під петицією до НАТО про закриття авіапростору над Україною.