RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Хто це заговорив? Янукович несподівано звернувся до Зеленського

Екс-президент України Віктор Янукович, який у 2014 році боягузливо втік із країни, покинувши свій народ, несподівано заговорив. Після нещодавнього візиту до Республіки Білорусь він звернувся через російські ЗМІ до українського народу та чинного президента Володимира Зеленського зокрема.

Звернення було здійснено через засіб масової інформації окупанта РІА "Новини", передає Telegram-канал "Україна зараз".

У ньому екс-гарант намагається виправдати свою втечу з України тим, що він нібито не хотів великого кровопролиття в країні. При цьому він стверджує, що, на його думку, ухвалене ним рішення у 2014 році було правильним.

Провину за початок війни на Донбасі Янукович покладає на тих, хто взяв на себе владні повноваження після "відрядження" до Ростова на невизначений термін. Також екс-президент повторює риторику окупантів щодо українських "нацистів", які нібито всі ці вісім років тероризували "народ Донбасу".

Також Янукович звернувся і безпосередньо до Зеленського, який, на відміну від нього, нікуди не втік за набагато страшніших обставин, ніж у 2014 році на Євромайдані. Він закликав президента досягти "мирних угод" з окупантом і заявив, що особисто він має зупинити кровопролиття.

"Я добре розумію, що у вас багато "порадників", але особисто Ви зобов'язані будь-якою ціною зупинити кровопролиття і досягти мирної угоди.

На це від вас чекають в Україні, Донбасі та Росії. Вам будуть вдячні український народ та ваші партнери на Заході”, - цинічно заявив Янукович, процитувавши біблію наприкінці свого спічу.

Раніше ми також повідомляли про те, що Янукович просить Лукашенка напасти на Україну.