RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

28 травня

Всі новини

У Росії хочуть "прибрати" Путіна: хто може зайняти його місце

У середовищі російської еліти формується група опозиційних до Володимира Путіна людей, що не виключає можливості його усунення.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

«Отруєння, раптова хвороба, нещасний випадок – російська еліта розглядає можливість відсторонення Путіна. В середовищі російської бізнесово-політичної еліти формується група впливових осіб опозиційних до Володимира Путіна”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що угрупування має на меті якнайшвидше відсторонити президента РФ від влади та відновити втрачені із заходом зв'зки через війну в Україні.

За даними ГУР, у якості заступника Путіна певна частина опозиціонерів розглядають директора ФСБ Олександра Бортникова. Цікаво те, що саме ця особа останнім часом потрапила в немилість з боку російського диктатора, за офіційними даними – через фатальні прорахунки у війні проти Україні.

Саме Бортников та його відомство відповідали за аналіз настроїв населення України та спроможність української армії”, - відзначає ГУР МОУ.

Окрім цього, з’явилася інформація, що Бортников разом з іншими впливовими представниками російської еліти розглядають різні варіанти відсторонення Путіна від влади. Зокрема, не виключається отруєння, раптова хвороба, або інша “випадковість”.

Як зазначає розвідка, не виключено, що саме з цими процесами пов’язаний нещодавній “злив” розташування чеченських підрозділів на півночі Києва.

Зважаючи на те, що інформація надійшла саме від російської сторони, ймовірно, так керівництво ФСБ намагається послабити вплив Кадирова. Також це може бути спробою завчасно налагодити взаємодію з українською владою в обхід нинішнього керівництва РФ.

Раніше "Апостроф" писав, що світові компанії залишають територію РФ через військове вторгнення в Україну, полиці магазинів порожніють.