RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

Всі новини

"План Б" Путіна: WSJ дізнався про нову тактику Кремля у війні проти України

Російське керівництво скоригувало тактику у війні проти України. Через провал бліцкригу перейшли до "Плану Б": вже не планують взяти Київ, а хочуть змусити українську владу відмовитися від південних та східних територій.

Про це повідомляє американське видання The Wall Street Journal, посилаючись на джерела в керівництві США.

Як розповів один із чиновників, за "планом Б" президента РФ Володимира Путіна, Росія прагне створити "сухопутний міст", який поєднав би західну частину російської території та Кримський півострів, а також розширив контроль над Донбасом.

Обстріли українських міст покликані змусити президента України Володимира Зеленського піти на вимоги РФ, у тому чилі погодитися на нейтральний статус країни.

У разі відхилення даних вимог - Путін спробує утримати зайняті території, продовживши війну та вдавшись до тактики облоги. Це означатиме продовження на тижні та місяці ракетних, артилерійських атак з боку Збройних сил РФ.

Якщо армія РФ почне досягати більшого успіху, Путін може розширити свої військові цілі.

Наразі не зрозуміло, чи російські військові зможуть зібрати достатньо військ, щоб оточити Київ та взяти місто.

Видання уточнює, що вищесказане - лише думка деяких офіційних осіб США, котрі мають доступ до секретної інформації, а не результат офіційної оцінки розвідки.

Нагадаємо, що на 26 добу героїчного протистояння російським загарбникам протягом доби наступальних операцій з боку ворога не проводилося, натомість він зосередив свої сили на утриманні захоплених рубежів.