RU  UA  EN

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

1 червня

Всі новини

Окупанти продовжують терор та мародерство: зведення Генштабу на ранок 21 березня

На 26 добу героїчного протистояння російським загарбникам, ситуація в Україні залишається контрольованою, противник зазнає втрат, має проблеми з логістикою, а в деяких регіонах продовжує тероризувати мирне населення.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на своїй Facebook-сторінці.

Відзначається, що протягом доби наступальних операцій з боку ворога не проводилося, натомість він зосередив свої сили на утриманні захоплених рубежів. Водночас, фіксується зниження інтенсивності застосування противником пілотованої авіації. З метою оцінки ефективності результатів завданих ракетно-бомбових ударів противник використовував оперативно-тактичні безпілотні літальні апарати.

Так, українські військові протягом доби збили 7 повітряних цілей ворога – було уражено 1 літак, 4 БПЛА та 2 крилаті ракети. Окрім цього, бомбардувальна та штурмова авіація завдавала нищівних ударів по скупченнях техніки і живої сили противника.

У зв’язку зі значною втратою живої сили ворога, окупанти продовжують примусово мобілізувати людей на територіях “ДНР” та “ЛНР”. Так, за наявною інформацією, бюджетні організації Станично-Луганської селищної громади оповіщені про необхідність прибуття 1 квітня 2022 року працівників чоловічої статі віком від 18 до 60 років у місцевий відділ поліції для реєстрації. Офіційно причина візиту не пояснюється, однак, ймовірно, це пов’язано із черговою хвилею мобілізації до 2-го армійського корпусу для відправки у райони ведення бойових дій.

У той же час, продовжується терор мирного населення та мародерство рашистів на тимчасово захоплених територіях. До РФ ворог вивозить побутову, автомобільну техніку, продукти харчування та інші матеріальні засоби. Відзначаються непоодинокі випадки розміщення російськими окупантами особового складу, озброєння та техніки на об’єктах цивільної інфраструктури.

Раніше ми публікували зведення Генштабу на день 20 березня.