RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

17 травня

16 травня

Всі новини

Путін у відчаї може атакувати базу НАТО: британський експерт назвав причину

Президент Росії Володимир Путін в розпачі може розглянути можливість нанесення удару по базі НАТО, щоб зупинити передачу зброї Україні.

Таке припущення зробив колишній глава служби безпеки Великої Британії, перший радник уряду з питань нацбезпеки Лорд Рікеттс, пише Daily Mail.

Глава Кремля стає "дедалі відчайдушнішим, щоб придушити потік зброї" в Україну. Він може атакувати літаки чи конвої, які прямують з НАТО, вважає він.

Путін розуміє, що воєнні дії зайдуть у глухий кут, коли буде утримано досить значну частину країни, тоді як Україна не погодиться на угоду про врегулювання.

Ексглава служби безпеки вважає, що "конфлікт може тривати роки як партизанська війна, як відкрита рана посеред Європи".

"Я думаю, що вони розглядають якийсь спосіб запобігти або обмежити цей потік зброї в Україну, щоб українські Збройні Сили продовжували працювати. Тож ми можемо спостерігати атаки на конвої чи літаки, які привозять зброю із заходу. У найгіршому випадку, можливо, якийсь ракетний удар по базі в НАТО, де готували зброю для України. І це, безумовно, поставить країни НАТО перед справжньою дилемою", - зазначив Лорд Рікеттс.

Також він розповів, що битва за Донбас може вплинути на хід усієї війни, тому варто протистояти цьому, не здаватися. При цьому треба бути готовими до провокацій РФ в питанні хімічної зброї.

"Я не довіряю російським військовим і російському керівництву. Тому ми розуміємо, що те, що ми відбилися, і вони пішли, а вони втікали з Києва – з півночі, з Чернігова і з того боку… це не означає, що вони здатні захопити Донбас, вони не підуть далі на Київ... Ми не повинні чекати моменту, коли Росія вирішить застосувати ядерну зброю… Ми повинні до цього готуватися... Хімічна зброя, вони можуть це зробити, вони могли це зробити, для них життя людей, нічого... Ми повинні думати не боятися, а бути готовими. Але це питання не до України, не лише до України, а й до всього світу", - зауважив радник уряду Великої Британії з національної безпеки.

Нагадаємо, що раніше у ГУР оцінили загрозу застосування Росією ядерної зброї.