RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Навіть технічно це не так легко зробити: у ГУР оцінили загрозу застосування Росією ядерної зброї

Застосування країною-терористом ядерної зброї проти України - малоймовірне. Російські пропагандисти запустили в інформаційне поле ядерні погрози лише для шантажу та залякування всього світу.

Про це заявив очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов в ефірі всеукраїнського телемарафону.

За його словами, погрози про використання ядерної зброї у війні проти України - це винятково погрози, за якими стоїть мета не реальне знищення європейського континенту, а елемент торгу. Окрім цього, застосувати ядерні боєприпаси доволі складно з технічної сторони питання.

"Заспокойтеся всі, це виключно погрози. Якщо Путін до кінця втратить глузд і спробує це зробити, по-перше, навіть технічно це не так легко зробити. Так, він може намагатися це зробити, проте досить малоймовірно, що він на це піде. Це елемент торгу, елемент шантажу всього світу, і всі це розуміють", - наголосив Буданов.

У зв'язку з заявами кремлівських пропагандистів та чиновників про ймовірність ведення ядерної війни Володимир Зеленський закликав усі країни світу бути готовими до того, що російський диктатор Путін може використати тактичну ядерну зброю.

Також "Апостроф" пояснював, яку зброю може застосувати країна-агресор РФ та з якою метою.