RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Із Німеччини для ЗСУ хочуть надіслати майже 90 танків Leopard

Українська армія може отримати 88 вживаних танків Type 1A5 Leopard від Німеччини. Це прописано у черговій заявці на експорт бойових машин до Федерального уряду країни, яка чекає дозволу канцлера Олафа Шольца.

Про це повідомляє видання Welt із посиланням на документи виробника.

Відомо, що у компанії Rheinmetall заявили про термін доставки - кілька тижнів. Заявку до уряду вона подала наприкінці минулого тижня.

Видання зауважує, що також є ще дві інші заявки від цієї компанії на поставку 100 бронетранспортерів Marder та від групи Krauss-Maffei Wegmann на 100 самохідних гаубиць PzH 2000.

За документами компанії, вартість Leopard 1A5 - близько 115 мільйонів євро. Загальна вартість важкого озброєння, на яке подано заявки, становить понад 2 мільярди євро. Йдеться про пропозицію на 150 мільйонів євро для Marder та 1,8 мільярда євро на самохідні гаубиці.

Останнє слово щодо поставок - за Федеральною Радою безпеки, що складається з представників усіх міністерств з експорту зброї, її очолює Олаф Шольц.

За даними Welt, наразі згоди на пряму поставку важкого озброєння в Україну від Шольца нема.

Раніше у Бундесвері відкинули можливість постачання важкого озброєння Києву. Мовляв, Marder необхідні самій Німеччині для виконання різних зобов'язань у складі формувань НАТО.

Як повідомлялося раніше, США виділять Україні ще 700 млн. доларів на зброю.