RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Земан назвав росіян божевільними та дав оцінку Путіну

Президент Чехії Мілош Земан назвав росіян божевільними через напад на Україну, а переконання Кремля про нібито могутність російської армії і самої Росії - смішними.

Про це він розповів CNN Prima News.

Земан вважає, що президент Росії Володимир Путін просто піддався ілюзіям про всемогутність країни.

"...піддався ілюзіям, що Росія всемогутня і, зокрема, що російська армія є другою за потужністю армією світу. Сьогодні це виглядає смішно. Виявилося, що російська армія набагато слабша, ніж думали всі експерти", - зазначив він.

Президент Чехії також розповів, що раніше вважав Путіна своїм другом, проте невдовзі після початку вторгнення в Україну його ставлення змінилося на гостру критику дій Росії. Мовляв, тільки нерозумна людина не змінює свої погляди.

"Мені байдуже, вірить хто мені чи ні. Але важливо, щоб людина вірила в себе, і лише ідіот не змінював свої погляди", - процитував він Вінстона Черчілля.

Загалом, на його думку, політика РФ ірраціональна, а це може вплинути на поставки природного газу. Але оскільки це є однією з найважливіших частин російського експорту, він не очікує, що Москва їх зупинить. При цьому виступає за повільну відмову від вугілля.

"Я не думаю, що Росія припинить поставки, але, будь ласка, сприймайте цю заяву з несподіваною покірністю від мене. Тому що я колись публічно сказав, що росіяни не божевільні, щоб нападати на Україну, і вони виявилися божевільними. Проте, можливо, вони це зроблять - політика часом дуже ірраціональна, - зауважив він.

Як повідомляв "Апостроф", до України вже надійшли реактивні системи залпового вогню RM-70 Vampire, які передала нашій країні Чехія.