RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

Всі новини

Чеські "Вампіри" вже в Україні: ЗСУ отримали на озброєння найпотужніші РСЗВ

До України вже надійшли реактивні системи залпового вогню RM-70 Vampire, які передала нашій країні Чехія. Ця РСЗВ була розроблена в Чехословаччині ще у 70-ті роки ХХ століття та фактично є копією радянського БМ-21 "Град".

Про це повідомляє "УкрАвтопром".

Артилерійська система базується на базі Tatra T813. Це шасі має V-подібний дванадцятициліндровий дизельний двигун "Татра" Т-930-3 потужністю 270 л. с. Ходова частина виконана за колісною формулою 8×8, керованими є колеса двох передніх осей.

Відносно велика довжина шасі дозволяє розмістити в середній частині оригінальний гідравлічний пристрій для перезаряджання пускової установки. Для цього пакет напрямної артилерійської частини повертається на 180 градусів та встановлюється з нульовим кутом підйому. У напрямні одночасно подаються всі 40 снарядів, розташовані на стелажі.

У передній частині шасі розташований бульдозерний відвал, за допомогою якого може бути обладнано вогневу позицію або видалено перешкоди з дороги. Пускова установка оснащена також лебідкою для самовитягування.

Як повідомляв "Апостроф", генерал Збройних сил України, заступник секретаря РНБО у 2019-2020 роках Сергій Кривоніс заявив, що для перехоплення ініціативи у війні з Росією Україна має отримати броньовану техніку, а саме танки, БМП та БТР. Вирішальну роль може зіграти авіація. Також, за наявності більшої кількості РСЗВ українські військові зможуть знищувати ворога ще біля білоруського та російського кордонів.